Objave / 23. listopada 2019.

Agencija za odgoj i obrazovanje pozvana na Dane hrvatske knjige i riječi u Subotici

Ravnateljica Agencija za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i osam viših savjetnika Agencije pozvani su na osamnaeste Dane hrvatske knjige i riječi – Dani Balinta Vujkova, na kojima će se od 23. do 27. listopada 2019. u Subotici okupiti stručnjaci, znanstvenici i ljubitelji pisane riječi s namjerom da približe knjigu i materinski jezik svim dobnim skupinama.

Viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje održat će stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike na hrvatskom jeziku u Vojvodini pod nazivom „Škola kao učeća zajednica“, a dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje održat će predavanje Hrvatski jezik, baština i identitet.

U sklopu manifestacije održat će se znanstveno-stručni skup koji se bavi velikanima riječi, posebice onima koji su neumorno skupljali narodnu književnu baštinu i okrugli stol na temu Književnosti u prijevodu – kao mostovi suradnje.

Petodnevni program organizira Hrvatska čitaonica, a suorganizatori su Gradska knjižnica Subotica, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji.