Objave / 21. rujna 2020.

Državna matura je rezultat dugotrajnog obrazovanja

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać gostovala je 21. rujna u HTV emisiji Dobro jutro Hrvatska u kojoj je razgovaralo o iskustvima učenika i profesora na početku nikad izazovnije školske godine, o nastavi pod maskama i modelima organizacije nastave te državnoj maturi.

U emisiji Jutarnji kolegij sudjelovali su i Ljilja Vokić, bivša ministrica prosvjete i športa, Ružica Kežman, profesorica u Centru za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj”, voditeljica Odsjeka osnovne škole i integracije. Putem Skypea uključio se prof. Neven Budak, koji je u vladi Zorana Milanovića vodio projekt obrazovne reforme.

Dubravka Brezak Stamać uvodno je istaknula kako su premijer Andrej Plenković i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs vrlo hrabro i artikulirano rekli – Nastava počinje, djeca se vraćaju u školske klupe.

– Maske su, nažalost, realno stanje, Covid koliko god bio nadrealan, je realno stanje u kojemu živi svijet. Škola je nešto što se ne može ignorirati. Stoga mislim da će maske skidati i stavljati ovisno o epidemiološkoj situaciji, rekla je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje.

Osim štete ili koristi od nošenja maske, o izgubljenoj godini zbog štrajka učitelja i koronakrize, državnoj maturi, online nastavi, reformi školstva, te koliko su učenici s teškoćama oštećeni u ovoj situaciji poslušajte ovdje: https://vijesti.hrt.hr/657092/jutarnji-kolegij-o-prvim-iskustvima-djece-i-ucitelja-pod-maskama