Međunarodno sudjelovanje / 13. travnja 2012.

Forum e-učenja za ravnatelje u sklopu Europske mreže politika za vođenje škola

euAgencija za odgoj i obrazovanje, koja je partnerska organizacija „Europske mreže politika za vođenje škola“ (European Policy Network on School Leadership – EPNoSL) poziva sve ravnatelje osnovnih i  srednjih škola te učeničkih domova da se aktivno uključe u forum e-učenja.

logo_mForum je dostupan na internetskoj stranici www.schoolleadership.eu, uz jednostavnu e-registraciju prije prvog sudjelovanja, a trajat će od 26. ožujka do 4. svibnja 2012. Radni jezik foruma je engleski jezik.

Forum ima za cilj omogućiti interakciju različitih sudionika (nositelja obrazovne politike, praktičara, predstavnika akademskih zajednica, istraživača, socijalnih partnera i dr.) o pitanjima vođenja i upravljanja škola u europskom kontekstu.

Najavljujemo neka pitanja o kojima će se raspravljati: Koji su međunarodni trendovi u razvoju sustavnog vođenja (System leadership)?, Kako ravnatelji prevode vanjska očekivanja i  zahtjeve u unutrašnji smisao? Kako osposobljavanje za vođenje i kontinuirani razvoj i podršku može biti osmišljeno za sve ravnatelje u svim školama?

Predavači su predstavnici drugih partnerskih institucija EPNoSL-a, a ujedno i renomirani europski stručnjaci: Huub Friederichs, NSO (Nizozemska); Lejf Moos, Aarhus University (Danska); Andrej Koren, Šola za ravnatelje (Slovenija); Tom Hamilton, General Teaching Council of Scotland (Škotska), Michael Shcratz, University of Innsbruk (Austrija) i dr.

Struktura e-učenja putem foruma sastoji se od 3 elementa: a) kratki videozapisi, b) webinar i tematska rasprava, c) predavanje nakon kojeg također slijedi rasprava.

Više o EPNoSL možete pronaći na internetskim stranicama ovdje

Više o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje možete pronaći na internetskim stranicama ovdje