Međunarodno sudjelovanje / 24. listopada 2010.

Konferencija Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja u zemljama Jugoistočne Europe

Obrazovne institucije Jugoistočne Europe predstavile svoje obrazovne programe u Podgorici. Rad Agencije predstavili ravnatelj Vinko Filipović i savjetnice Sanja Milović i Martina Šturm

U Zavodu za školstvo Crne Gore u Podgorici od 21. do 22. listopada 2010. održana je konferencija „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja u zemljama Jugoistočne Europe”. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici obrazovnih institucija iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Predstavnici institucija predstavili su svoje obrazovne sustave te nadležnosti Agencije / Zavoda.

Poseban naglasak dan je sljedećim temama: Državna matura i završni ispiti, Inkluzija učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, Nastava stranih jezika, Profesionalni razvoj učitelja i nastavnika te Osiguranje kvalitete. Agenciju za odgoj i obrazovanje predstavili su ravnatelj Agencije Vinko Filipović, prof., viša savjetnica za međunarodnu suradnju Sanja Milović, prof. i savjetnica za engleski jezik Martina Šturm, prof. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja predstavila je dr. sc. Jasmina Muraja. Konferenciju je otvorio ministar prosvjete i nauke u Vladi Crne Gore gospodin Slavoljub Stijepović, a otvaranju su nazočili i veleposlanici Republike Hrvatske i Republike Makedonije u Crnoj Gori.