Međunarodno sudjelovanje / 16. listopada 2010.

Savjetnica Tihana Radojčić održala predavanje u Göteborgu o hrvatskom jeziku

Učitelji i poučavatelji hrvatskog jezika u Švedskoj imali su priliku proširiti svoje znanje o položaju hrvatskoga jezika, učenju i poučavanju hrvatskoga kao drugoga i stranog jezika (inojezičnoga hrvatskoga), hrvatskoj kulturi te odabiru tekstova u nastavi hrvatskoga jezika.

Savjetnica Tihana Radojčić održala predavanje u Göteborgu o hrvatskom jezikuNa poziv Odbora učitelja pri Savezu hrvatskih društava u Švedskoj savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Tihana Radojčić, prof., boravila je u Göteborgu gdje je 16. listopada 2010. održala predavanje o položaju hrvatskoga jezika, učenju i poučavanju hrvatskoga kao drugoga i stranog jezika (inojezičnoga hrvatskoga), hrvatskoj kulturi te odabiru tekstova u nastavi hrvatskoga jezika.

Time je nastavljena dobra suradnja koju Agencija ima s odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima pripadnika hrvatske manjine, iseljeništva i Hrvata u BiH za koje se svake godine organizira stručno usavršavanje u Hrvatskoj. Savjetnica T. Radojčić na tim skupovima vodi predavanja i radionice iz hrvatskoga jezika.

Na večeri hrvatskog jezika i književnosti predavanje je održao i veleposlanik RH u Švedskoj Vladimir Matek koji je govorio o Mariji Jurić Zagorki. Domaćin je bio HŠKD „Croatia-Katarina Zrinski“, a pridružili su se i gosti iz Hrvatskog društva „Velebit“, također iz Göteborga.