Međunarodno sudjelovanje / 29. ožujka 2011.

Viša savjetnica AZOO-a Sanja Milović na međunarodnom skupu o profesionalnim razvoju voditelja stručnog usavršavanja

U sklopu članstva u Europskom udruženju institucija za obrazovanje učitelja (Association for Teacher Education in Europe – ATEE) i ATEE Centra za razvoj i istraživanje u području stručnog usavršavanja, Agencije za odgoj i obrazovanje sudjelovala je u realizaciji međunarodnoga stručnog skupa “Profesionalni razvoj voditelja stručnog usavršavanja – nove kompetencije za kompleksne izazove”.

sanja2_mSkup je održan 26. ožujka 2011. godine u Nišu (Srbija) a Agenciju za odgoj i obrazovanje predstavljala je viša savjetnica za međunarodnu suradnju Sanja Milović.

 Međunarodni stručni skup organizirali su ATEE Centar za razvoj i istraživanje i Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Niš.

 Na stručnom skupu sudjelovali su predstavnici različitih institucija iz područja obrazovanja i stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika u Srbiji (ukupno 120 sudionika), a predavači i voditelji radionica bili su članovi ATEE Centar za razvoj i istraživanje, odnosno stručnjaci iz pet zemalja (Švedska, Nizozemska, Škotska, Slovenija i Hrvatska).

Ovaj skup bila je iznimna prilika za međunarodnu razmjenu iskustava stručnjaka, upoznavanje različitih sustava te razmatranje izazova i suvremenih razvojnih trendova u području stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja učitelja i nastavnika.