Objave / 16. svibnja 2019.

Najava Simpozija o aktualnim pitanjima dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije – Maja Beck- Dvoržak

Hrvatsko društvo za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju Hrvatskog liječničkog zbora, Klinika za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta, Sveučilište Zagreb i Klinički bolnički Centar Zagreb pozivaju Vas na Simpozij o aktualnim pitanjima dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije – Maja Beck- Dvoržak, koji će se održati u četvrtak 6. lipnja  2019. od 14,00 do 18,45  sati u Hrvatskom liječničkom zboru, Velika dvorana, Šubićeva 9, Zagreb.

Uvodno predavanje će imati cijenjeni akademik Ivica Kostović (Hrvatski institut za istraživanje mozga, Medicinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu)

Neurobiološke osnove emocionalnog i kognitivnog razvoja – prenatalni i postnatalni aspekti

Na simpoziju će tradicionalno sudjelovati kao prezenteri stručnjaci iz područja dječje psihijatrije, iz sva četiri KBC-ova u HR, roditelji djece s psihičkim poteškoćama, kao i stručnjaci suradnih i multidisciplinarnih struka.

Preliminarni program drugih događanja ćete dobiti ubrzo, preporučamo da rezervirate termin u HLZ!

Simpozij je namijenjen liječnicima, dječjim psihijatrima, psihijatrima, liječnicima školske medicine, pedijatrima, psiholozima, socijalnim radnicima, odgajateljima, učiteljima, pedagozima, socijalnim pedagozima, profesorima rehabilitatorima, logopedima, medicinskim sestrama te drugim stručnjacima, koji sudjeluju u zaštiti duševnog zdravlja djece i adolescenata. Sudjelovanje na simpoziju  boduje se sukladno pravilniku  o stručnom usavršavanju liječnika Hrvatske liječničke komore. Sudionicima  će biti omogućen pristup power point prezentacijama s predavanja elektronskim putem, ako budu prikazivane. Kotizacija simpozija  iznosi 350  kuna. Liječnicima na specijalizaciji i članovima HDDAPP-a  je cijena 200  kuna. Dodiplomski studenti i umirovljeni liječnici su oslobođeni kotizacije. Ukoliko ste zainteresirani, kotizaciju možete uplatiti  na sljedeći račun: HRVATSKI  LIJEČNIČKI ZBOR, HDDAPP, 10000 Zagreb, Šubićeva 9, Hrvatska, Žiro račun HLZ: 2360000–1101214818; Poziv  na broj: 268-430; IBAN:HR7423600001101214818;  Matični broj: 3271676; OIB: 60192951611; s naznakom: Za simpozij dječje psihijatrije!  Nije moguća uplata pri dolasku!  Kontakt  osoba: Dr. Ivan Begovac; Klinika za psihijatriju i psihološku medicinu, Kišpatićeva 12, 10000 Zagreb; Fax: +385/ 1/ 4811-703; E mail: ivan.begovac@mef.hr  Upiti isključivo faksom, mailom ili pismom. Ove godine je posebno simpozij posvećen ulogama KBC- ova, kao regionalnim  važnim voditeljima dječje i adolescentne psihijatrije u Hrvatskoj. Naime, na simpoziju će sudjelovati predstavnici sva četiri KBC-ova, kao predstavnici najvećeg broja dječjih psihijatara u Hrvatskoj. Dječja psihijatrija se kao struka razlikuje od odrasle psihijatrije i drugih srodnih struka!