Objave / 21. siječnja 2020.

Najava stručnog skupa Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti

Sedamnaesti stručni skup „Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“ održat će se u Slavonskom Brodu od 28. do 31. siječnja 2020. godine. Skup se svake godine organizira povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta 27. siječnja.

Organizator ovog stručnog skupa je Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te međunarodnim organizacijama koje se bave poučavanjem, istraživanjem i sjećanjem na holokaust – Yad Vashemom iz Izraela te Mémorialom de la Shoah iz Francuske. Skup je namijenjen učiteljima i nastavnicima povijesti, etike, vjeronauka, filozofije, sociologije, hrvatskoga i stranih jezika, a u radu stručnog skupa sudjelovat će stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva.

Stručni skup koncipiran je tako da sudionici na plenarnim predavanjima steknu širi uvid u povijesni kontekst te pristup poučavanju o ovoj zahtjevnoj temi a potom iskustveno, radom u radionicama, uče i raspravljaju o tome kako voditi proces učenja učenika o holokaustu te što kod učenika treba poticati, a koje pristupe izbjegavati.

Tijekom sedamnaest godina provođenja ovog stručnog skupa hrvatski učitelji i nastavnici imali su prilike razviti vlastitu ekspertizu u poučavanju o holokaustu što će i pokazati tijekom stručnog skupa primjerima dobre nastavne prakse i školskim projektima posvećenim Danu sjećanja na žrtve holokausta.

 

Program stručnog skupa Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti (PDF: 947 kb)