Objave / 27. veljače 2020.

Najava stručnog skupa u Opatiji za pripadnike hrvatske nacionalne manjine, iseljenike i Hrvate u BiH

Stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnike hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini održat će se u Opatiji od 28. lipnja do 4. srpnja 2020. godine. Agencija za odgoj i obrazovanje organizira stručni skup s ciljem usavršavanja kompetencija hrvatskoga jezika i kulture.

Programom će biti obuhvaćeni sadržaji koji pridonose unapređivanju znanja hrvatskoga jezika, obogaćivanju spoznaja o hrvatskomu jeziku i kulturi te jačanju kompetencija u radu s učenicima kojima je hrvatski drugi jezik.

Odgojno-obrazovni radnici koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku u Europi i svijetu, radom u radionicama, terenskom nastavom te plenarnim predavanjima bit će osnaženi i u području povijesti, geografije te kulture i umjetnosti.

Pozivaju se odgojno-obrazovni radnici, pripadnici hrvatske nacionalne manjine i iseljenici iz Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Crne Gore, Čilea, Italije, Kanade, Mađarske, Makedonije, Norveške, Perua, Rumunjske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Urugvaja te Hrvati iz Bosne i Hercegovine da se za sudjelovanje jave svome koordinatoru od koga će dobiti upute. Sudionici koji nemaju koordinatora trebaju se javiti na e-adrese:

igor.rukljac@azoo.hr i biljana.petljak-zekic@azoo.hr