Objave / 13. veljače 2018.

Najbolji odgojno-obrazovni radnici promovirani u zvanje mentora i savjetnika

pff1_mSvečana promocija mentora i savjetnika ujedno najizvrsnijih odgojno-obrazovnih radnika u više zvanje, održana je 9. veljače 2018. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Promovirano je 142 odgojitelja, učitelja, nastavnika, odgojitelja, odgajatelja i stručnih suradnika koji svakog dana iznova s puno strasti, znanja, motivacije i odgovornosti podučavaju i odgajaju djecu i mlade ljude.

Da bi postigli da budu među najboljima, promovirani su uložili mnogo truda i rada pripremajući nastavu, osmišljavajući projekte, pripremajući učenike za natjecanja i smotre, radeći s pripravnicima te ulažući u vlastiti profesionalni razvoj. Njihov trud, znanje i zalaganje prepoznali su i vrednovali viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, ravnatelji ustanova u kojima rade i kolege s kojima surađuju.

pff2_mOdluku o napredovanju u zvanje mentora i savjetnika uručili su im Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i Momir Karin, prof., pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja.

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković, prof., promoviranima je uputila iskrene čestitke i zahvalila im na velikom trudu i zalaganju. – U današnjem užurbanom i turbulentnom vremenu škola je uz obitelj postala najvažniji dio života svakoga djeteta i mlade osobe. Uloga učitelja zato je iznimno važna i odgovorna jer strpljivim ulaganjem u razvoj osobnosti mladih ljudi zajedno s njima grade budućnost naše zemlje.

pff3_mPromocija u više zvanje predstavlja priznanje od institucija, društvene zajednice te kolega. Zato iskreno možete biti ponosni na ovaj dan, jer je on potvrda da je on potvrda da je sve ono što izuzetno smisleno – kazala je Jadranka Žarković-Pečenković, prof.

Promovirani mentori i savjetnici imaju važnu ulogu i obrazovanju mladih učitelja i nastavnika, pripravnika. Upravo je tu činjenicu u svom pozdravnom govoru istaknula doc. dr. sc. Zrinka Božić Blanuša, prodekanica za studijske programe i cjeloživotno učenje Filozofskog fakulteta u Zagrebu. – Ne samo što odgajate i poučavate naše mlade vi svojim iskustvom i znanjem pomažete studentima nastavničkih i odgojnih smjerova da  postanu bolji nastavnici, odgojitelji i profesori – kazala je Zrinka Božić Blanuša.

pff4_mU ime Ministarstva znanosti i obrazovanja i ministrice prof. dr. sc. Blaženke Divjak promoviranima je čestitao Momir Karin, prof. Biti najbolji, kazao je, privilegija je i odgovornost posebno s obzirom na to da je u tijeku kurikularna reforma i niz promjena u odgojno-obrazovnom sustavu.

Mogućnost napredovanja u zvanju izuzetno je važan dio profesionalnog rada svakog učitelja, kazala je Sanja Janeš, učiteljica matematike iz Osnovne škole „Petar Zrinski“ u Čabru. 

pff5_m– Učenike pripremamo za život dajući im ne samo znanje već ih učimo rješavati problemske situacije, razvijamo kod njih socijalne vještine i mnoge druge kompetencije koje će im omogućiti da budu ostvareni, zadovoljni i korisni članovi društva – naglasila je profesorica matematike po drugi put imenovana u zvanje savjetnika. Poseban izazov u radu svakog učitelja, ističe, jest rad s učenicima s teškoćama, a osim rada s djecom, kaže, važan aspekt je suradnja s kolegama, timski rad i stalno profesionalno usavršavanje.

pff6_mU glazbenom dijelu programe svečane promocije nastupili su učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu i to Zbor srednje škole pod ravnanjem dirigenta Borisa Klarića i glazbeni duo Ana Labazan Brajša i Luka Galuf.